latinica  ћирилица
26/05/2023 |  15:10 ⇒ 15:10 | Аутор: СРНА

У суботу промјенљиво облачно уз кишу и пљускове

У Републици Српској и ФБиХ сутра се очекује промјенљиво облачно и мало свјежије вријеме, повремено уз кишу и пљускове са грмљавином.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Ујутру киша у сјеверним и источним предјелима, понегдје на сјеверу биће јачих пљускова са грмљавином, средином дана и послије подне нестабилно уз честу кишу и пљускове са грмљавином и услове за локалне непогоде, док ће на југу бити више сунчаних периода и топлије вријеме уз промјенљиву облачност, а могућ је краткотрајни пљусак поподне само понегдје.

Касније поподне очекује се престанак падавина и разведравање у већини предјела, а увече ће киша поново почети да пада на истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверних смјерова, на југу повремено јак.

Јутарња температура ваздуха износиће од 11 до 18, у вишим предјелима од седам, а дневна од 14 до 22, на југу до 26 степени Целзијусових.

Данас су у већем дијелу БиХ регистровани локални пљускови и грмљавина, а највише сунчаног времена је било на подручју Крајине, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница шест, Чемерно 13, Калиновик 16, Хан Пијесак 17, Гацко, Рудо и Соколац 18, Дринић, Сарајево и Сребреница 20, Мркоњић Град и Фоча 21, Добој, Зворник и Требиње 22, Билећа 23, Нови Град и Србац 24, Бањалука, Бијељина, Приједор и Неум 25, те Мостар 27 степени Целзијусових.