latinica  ћирилица
28/05/2023 |  08:39 ⇒ 10:32 | Аутор: РТРС

Адамовић: Срби на КиМ живе у тешким условима и неизвјесности (ВИДЕО)

Догађаји који су се десили протеклих дана на сјеверу Космета били су очекивани, а Срби на КиМ тренутно живе у тешким условима и у неизвјесности, рекао је предсједник Србског сабрања "Баштионик" Предраг Адамовић гостујући у нашем Јутарњем програму.
Предраг Адамовић - Фото: РТРС
Предраг АдамовићФото: РТРС

- Родитељи се питају како безбједно да пусте дјецу у школу, како да иду на посао када су на сваком кораку полицајци наоружани до зуба који су непријатељски настројени према Србима - каже Адамовић.

Адамовић је подсјетио да је прије неколико дана био у Грачаници гдје је приказан документарни филм Мире Лолић Мочевић под називом "Ако те се сјетим само" и уручена хуманитарна подршка коју чланови удружења "Баштионик" заједно са удружењем "Мајка девет Југовића" пружају социјално угроженим породицама на овим просторима. Том приликом је, како је рекао уручено прикупљених 16.000 евра.

Коментаришући укидање забране уласка у БиХ Професору Милошу Ковићу и адвокату Горану Петронијевићу, Адамовић је нагласио да је то побједа суверености Републике Српске, а вријеме је показало да је забрана била бесмислена.

Адамовић је најавио манифестацију "Видовданско вече" која ће 28. јуна бити одржана у порти Храма Христа Спаситеља у Бањалуци.