latinica  ћирилица
28/05/2023 |  10:11 ⇒ 13:22 | Аутор: СРНА

Вучевић: Војска ће моћи правовремено да реагује

Министар одбране Србије Милош Вучевић рекао је да је ситуација на Косову и Метохији привидно мирна и поручио да ће Војска Србије бити на таквим позицијама да може да изврши сваки задатак који се тиче безбједности државе и Срба на Косову и Метохији.
Милош Вучевић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Милош Вучевић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Вучевић је нагласио да ће Војска Србије сутра до 14.00 или 15.00 часова завршити распоређивање свих јединица и бити у стању да има правовремену реакцију.

- Војска Србије ће бити на таквим позицијама да може да изврши сваки задатак који се тиче безбједности наше државе и прије свега безбједности Срба на Косову и Метохији - изјавио је Вучевић за ТВ Прва.

Он је истакао да је крајњи циљ предсједника Владе самопроглашеног Косова Аљбина Куртија да етнички очисти Косово и Метохију од Срба и поручио да Србија неће дозволити да се пређу њене црвене линије, да "неће дозволити 'Олују', 'Бљесак' или 17. март 2004. године".

Вучић је напоменуо да се нада да Војска Србије никада неће морати да реагује.

- Никоме се не ратује, али да гледамо на телевизији или друштвеним мрежама како убијају Србе по Косову и Метохији и да их чекамо са топлим оброцима и ћебадима на административној линији, то се неће десити - поручио је Вучевић.

Савјет за националну безбједност Србије одлучио је јуче да Оружане снаге Србије остају до даљег у највишем степену борбене готовости због бруталне примјене силе од /предсједника Владе самопроглашеног Косова/ Аљбина Куртија и његових снага према српском народу на Косову и Метохији.