latinica  ћирилица
29/05/2023 |  11:08 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

Брнабић: НАТО би једва дочекао да Срби нешто ураде да могу да реагују

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је ситуација на Косову и Метохији никад тежа и захвалила је српском народу што су до те мјере достојанствени и мирни, што пружају ненасилан отпор, што се боре за своје име и презиме, своје домове и своју државу Србију.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ/ bg) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ/ bg)

- Чини ми се да би НАТО и Кфор једва дочекали да Срби ураде било шта да они могу да реагују - рекла је она и додала да нема да каже ни једну лијепу ријеч о "нашим партнерима у ЕУ ни у оквиру Кфора" - рекла је премијерка Србије и позвала се на Резолуцију 1244 Уједињених нација као и то што би мисија Кфора требало да ради на Косову и Метохији.

Како истиче, Кфор не штити демократију ни институције, већ узурпаторе од грађана.

Брнабић је поручила да ипак мора да се чувамо мир, јер тако се чува не само животе нашег народа, већ и њихов опстанак.

- Чувамо Србију на КиМ и од тога нећемо одустати. Тешка су времена, пратимо ситуацију из минута у минут, али оволико непоштовање било каквих демократских принципа од међународне заједнице је запањујуће, толико је огољено и говори о њима - каже Брнабићева за РТ Балкан.

Подсјетимо, од јутрос у општини Звечан, Зубин Поток и Лепосавић влада опсадно стање. Грађани се окупљају испред зграда општине које су опколили косовски специјалци и снаге Кфора.