latinica  ћирилица
29/05/2023 |  15:10 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Колегијум НСРС заказао Трећу редовну сједницу за 6. јуна (ВИДЕО)

Колегијум Народне скупштине Републике Српске одлучио је данас да Трећа редовна сједница буде одржана у уторак, 6. јуна 2023. године са почетком у 10.00 часова.
Колегијум НСРС (Фото: narodnaskupstinars.net) -
Колегијум НСРС (Фото: narodnaskupstinars.net)

На Приједлогу дневног реда, који је утврдио Колегијум, налази се 19 тачака.

Поред посланичких питања предсједнику Владе Српске посланици ће разматрати Приједлог Резолуције о заштити Срба на Косову и о територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије на приједлог Ненада Стевандића, предсједника НСРС.

На дневног реуд требало би да буду и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању по хитном поступку и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о извршењу кривичних и прекршајних санкција Српске.

Посланици ће разматрати и Нацрт закона о очувању културног и историјског насљеђа Светог манастира Хиландар на приједлог предсједника Републике, затим Нацрт закона о допуни Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Српске и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о прекршајима Српске, наводи се у саопштењу.

На дневном реду сједнице требало би да буду и Консолидовани извјештај о извршењу Буџета Српске за период 01.01. – 31.12.2022. године, Извјештај о раду Министарства унутрашњих послова за 2022. годину, Извјештај о раду и финансијски извјештај Комисије за концесије за 2022. годину и Извјештај о раду и извршењу Ребаланса Финансијског плана – Буџета ЈУ Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за период 01.01. – 31.12.2022. године.

Посланици би требало да разматрају и Годишњи извјештај о раду Омбудсмана за дјецу за 2022. годину, Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2022. годину и Годишњи извјештај о резултатима активности Институције омбудсмена за људска права БиХ за 2022. годину.

На дневном реду би требало да буду и Информација о одлукама о помиловању у 2022. години, Приједлог одлуке о прихватању задужења Српске код Свјетске банке – Међународне банке за обнову и развој за други Пројекат подршке запошљавању (WБ ИБРД 9381-БА), Приједлог одлуке о критеријумима за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе у Републици Српској, те избор и именовања.