latinica  ћирилица
29/05/2023 |  15:27 ⇒ 18:33 | Аутор: РТРС

Егић: Српска никада неће и не смије заборавити Данку Вујановић

Поводом смрти Данке Вујановић, мајке два погинула борца и супруге погинулог борца, министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић упутио је породици Вујановић телеграм саучешћа.
Данијел Егић - Фото: РТРС
Данијел ЕгићФото: РТРС

- Дубоко сам ожалошћен вијешћу о смрти Данке Вујановић, мајке два погинула борца Војске Републике Српске, Озрена и Драгана и супруге погинулог борца, Милојка. Република Српска никада не смије и неће заборавити ову мајку хероину и њена два сина и супруга, српске родољубе, који су своје животе положили у темеље Српске - наводи се у телеграму саучешћа министра Егића.

Егић је навео да ће "Данка у историји Српске остати упамћена као жена која је за Републику дала оно што је најважније у животу сваког човјека - чланове своје најуже породице, синове и супруга".

- Обавеза је свих нас у Републици Српској да никад не заборавимо ову жену великог и храброг срца која је поднијела тако страшну жртву. Са посебним пијететом и дубоким поштовањем, у име Министарства рада и борачко-инвалидске заштите и у моје лично име, упућујем вам изразе најискренијег саучешћа - наводи се у телеграму министра Егића.