latinica  ћирилица
29/05/2023 |  16:49 ⇒ 16:50 | Аутор: СРНА

Жупљанин: Најављени прелети НАТО авиона су вид притиска

Декан бањалучког Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин сматра да су потпуно непримјерени и за осуду најављени ниски прелети НАТО бомбардера изнад градова у БиХ, те да је то још једна од пријетњи и притисака на овдашње народе.
Слободан Жупљанин - Фото: РТРС
Слободан ЖупљанинФото: РТРС

Жупљанин је рекао Срни да је потпуно непримјерено да Амбасада САД у БиХ најављује прелете ових авиона.

- Тако се овдје не може демонстрирати сила јер је у БиХ најмање један /српски/ народ који је против уласка БиХ у НАТО. Дакле, не могу да нам говоре тим методама, притисцима и силом како морамо слушати и слиједити пут којим они хоће да идемо. То је за сваку осуду и руководство Српске треба да размисли који је адекватан одговор јер су НАТО авиони овдје убијали људе и бацали осиромашени уранијум. Они нису добродошли на територију Српске која има право да изрази свој став - поручио је Жупљанин.

Два лансер бомбардера Ваздушних снага САД "Б-1Б" извршиће сутра ниски прелет изнад градова у БиХ, саопштено је из Амбасаде САД, уз упозорење да су те летјелице "у стању брзо испустити огромне количине прецизног и непрецизног наоружања против било којег непријатеља, било гдје у свијету, у било које вријеме".