latinica  ћирилица
30/05/2023 |  09:13 ⇒ 13:05 | Аутор: sputniknews.com

Вучић са амбасадорима Квинте: Потези Приштине нас удаљавају од мира и стабилности у региону

Предсједник Србије Александар Вучић састао се на Андрићевом венцу са амбасадорима Квинте (САД, Велика Британија, Француска, Њемачка, Италија), као и са шефом делегације Европске уније.
Вучић са амбасадорима Квинте (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs) -
Вучић са амбасадорима Квинте (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs)

Састанку Вучића са амбасадорима Квинте присуствовали су министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Вучић је на Инстаграм налогу Busucnostsrbijeav написао да је са амбасадорима земаља Квинте разговарао о тренутним дешавањима на Косову и Метохији и истакао да једнострани потези Приштине доводе до насиља над српском заједницом, што нас удаљава од трајног мира и стабилности у региону.

- Хитно повлачење лажних градоначелника и припадника тзв. специјалних полицијских снага Приштине је услов за очување мира на КиМ - поручио је Вучић.

Предсједник Вучић позвао је синоћ међународну заједницу да уразуми премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, али не бесмисленим саопштењима послије којих му дају визну либерализацију и чланство у Савјету Европе без формирања ЗСО.