latinica  ћирилица
30/05/2023 |  11:01 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Емидини Бини: Значајно учешће делегације Српске на пословном форуму у Удинама (ВИДЕО)

Министар за привреду и туризам у Влади италијанске регије Фрули Венеција Ђулија Сергио Емидини Бини изјавио је да учешће делегације Републике Српске на пословном форуму у Удинама значајно доприноси сарадњи и повезивању ове италијенске регије и Републике Српске.
Ђулио Сергио Емидини Бини - Фото: РТРС
Ђулио Сергио Емидини БиниФото: РТРС

Он је рекао да је важно што су учесници форума били у прилици да чују шта све Република Српска може да понуди инвеститорима из Италије, али је значајно и што су гости из Републике Српске могли да сазнају о томе шта ова регија може да понуди улагачима из Српске.

- Исто тако као што ви презентујете Републику Српску нашим инвеститорима, волио бих да и привредници из Републике Српске нађу нешто значајно у шта би уложили у нашој регији - рекао је министар Бини.

Он је навео да у постковид периоду, те због сукоба Русије и Украјине постоје одређене препреке у пословању, али да Италија ради много на томе да помогне својим привредницима.

- Наша земља ради много на томе да помогне својим привредницима првенствено у смислу да можда скратимо поједине ланце испорука, јер су то неки проблеми с којима се они највише суочавају, тако да наша земља јесте окренута према земљама у окружењу, баш како би оне можда биле могућност за наше привреднике - рекао је министар Бини.