latinica  ћирилица
30/05/2023 |  11:23 ⇒ 11:25 | Аутор: РТРС

Кострешевић на конференцији "Подршка борби против тешког криминала на Западном Балкану"

Директор полиције Републике Српске Синиша Костршевић учествује на завршној конференцији Регионалног пројекта ИПА 2019 "Подршка борби против тешког криминала на Западном Балкану" која се одржава у Риму, а на којој су представљени резултати пројекта, приједлози за даљу изградњу институционалних капацитета те начини сарадње са агенцијама за провођење закона у земљама Европске уније и међународним партнерима.
Кострешевић на конференцији "Подршка борби против тешког криминала на Западном Балкану" - Фото: Уступљена фотографија
Кострешевић на конференцији "Подршка борби против тешког криминала на Западном Балкану"Фото: Уступљена фотографија

Кострешевић се захвалио на подршци коју је Регионални пројекат ИПА 2019 пружио Министарству унутрашњих послова Републике Српске на пољу јачање борбе против организованог криминала и јачању сарадње у борби против организованог криминала, борби против тероризма и насилног екстремизма, безбједности граница и управљање миграцијама, што представља високе приоритете у перспективи проширења за ангажовање ЕУ на Западном Балкану.

Фото: Уступљена фотографија

Регионални пројекат ИПА 2019 "Подршка борби против тешког криминала на Западном Балкану" је трогодишњи пројекат који је званично отпочео 1. јула 2020. године и био је намијењен јурисдикацијама Западног Балкана, а финансиран од стране Европске уније, Федералног министарства за економску сарадњу и развој Њемачке и Министарства унутрашњих послова Италије са буџетом од 17.915 000 евра.