latinica  ћирилица
30/05/2023 |  11:42 ⇒ 12:03 | Аутор: СРНА

Мазалица: Бећировић сваку прилику користи да пркоси здравом разуму

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица изјавио је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић може добити хиљаду прилика да буде паметан, али ће сваку, по свом обичају, искористити да пркоси здравом разуму.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Како другачије објаснити генијални ум који у једној реченици прелет бомбардера стране војне силе изнад независне и суверене земље сматра посвећености независности и суверенитету те исте земље? - упитао је Мазалица.

Мазалица је истакао да би се овакав чин у свакој озбиљној држави, која није са САД у истом војном савезу, доживљавао као објава рата, али да очигледно Бећировић сматра своју земљу до те мјере зависном и окупираном да му то не смета.

Он је оцијенио да је врхунски цинизам то да најављени авио-прелети за Амбасаду САД показују "посвећеност суверенитету, територијалном интегритету и мултиетничком карактеру БиХ", с обзиром на то да су за те прелете добили сагласност само оних министарстава у Савјету министара на чијем челу су Бошњаци.

Мазалица је нагласио да је свака сагласност за демонстрацију стране војне силе озбиљно нарушавање суверенитета ове земље, а било какво присуство страних војних снага се мора дефинисати кроз стратешке документе и партнерства на која сагласност дају Предсједништво БиХ и Савјет министара уз представнике сва три народа.

- Бећировић заборавља да је свака епизода у историји ове земље кад су заобилажени њени народи у доношењу најважнијих одлука, завршавала трагично. Да имало држи до независности и суверенитета, борио би се свим силама да се за све најважније одлуке питају сви народи, јер само тако дугорочно гледано ова земља може опстати, а Бећировић и разни бећировићи су очигледно најбољи пут ка њеном распаду - закључио је Мазалица за Срну.

Бећировић је изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика о прелетима америчких бомбардера изнад БиХ назвао "тенденциозним и злонамјерним", наводећи да су "САД доказани пријатељ БиХ" и да у континуитету пружај подршку стабилности, сигурности и економском напретку БиХ.