latinica  ћирилица
30/05/2023 |  12:52 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

Кампања "Oружје не штити, оружје убија" превентивног карактера

Бањалучка полиција одржала је предавање ученицима бањалучке Електротехничке школе "Никола Тесла" у оквиру кампање "Оружје не штити, оружје убија", те их информисала како да се понашају уколико пронађу одбачена минско-експлозивна средства на јавним површинама.
Бањалука - полиција - предавање - Фото: СРНА
Бањалука - полиција - предавањеФото: СРНА

Инспектор у Сектору полиције Полицијска управа Бањалука Мирослав Ђукић рекао је новинарима да је циљ кампање упознати просвјетне раднике и ученике о потенцијалним безбједносним ризицима и опасностима усљед нестручне употребе ватреног оружја.

- Полицијски службеници информишу ученике у основним и средњим школама о трагичним догађајима и несрећним случајевима који су се догодили у протеклом периоду - рекао је Ђукић.

Директор Електротехничке школе "Никола Тесла" Ирина Чавић рекла је да ова школска установа његује нулту стопу толеранција према било којој врсти насиља, те да ова кампања доприноси превентивном дјеловању.

Ученик другог разреда Електротехничке школе "Никола Тесла" Никола Пеуља сматра да родитељи и наставници играју велику улогу у васпитању дјеце.

- Највише ствари дјеца науче од родитеља. Када им се нешто фино објасни, то се схвати на прави начин. Дијете које је психички стабилно и зна своје границе, не би требало никада стварати проблеме - нагласио је Пеуља.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводи кампању "Оружје не штити, оружје убија" од 22. маја до 9. јуна.

Ова кампања намијењена је ученицима основних и средњих школа широм Српске, како би им се указало, не само на опасности које носи употреба ватреног оружје, већ и примјере који су нажалост завршили трагично, саопштено је раније из МУП-а Српске.