latinica  ћирилица
30/05/2023 |  14:20 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

МУП Српске успјешно реализовао тактичку вјежбу "Турјак" (ФОТО/ВИДЕО)

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас су успјешно реализовали тактичку вјежбу "Турјак" са сценаријем рјешавања талачке кризе на подручју града Градишка, а којој су учествовали полицијски службеници Полицијске управе Градишка, Специјалне антитерористичке јединице, Јединице жандармерије, Преговарачки тим и припадници Управе за информационо-комуникационе технологије МУП-а Српске.
Акција МУП-а Српске (Фото: МУП Српске/инстаграм) -
Акција МУП-а Српске (Фото: МУП Српске/инстаграм)

- У засеоку Суботићи одржан је завршни дио тактичке вјежбе рјешавања талачке кризе. Циљ вјежбе коју је организовао Центар за обуку јесте увјежбавање и провјера обучености припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске за реаговање у кризним ситуацијама, цијенећи безбједносне изазове који се постављају пред нас - истакао је начелник Бркић.

Начелник Полицијске управе Слободан Торбица је навео како је Министарство унутрашњх послова Републике Српске дан пред одржавање акције изашло са званичним саопштењем о организовању тактичке вјежбе, како би се спријечило узнемиравање грађана и обавијестило о дешавању о овом догађају.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

- Желим да се захвалим грађанима на стрпљењу исказаном током спровођења наших активности, те се надамо да истима током ова два дана,колико је трајала ова наша активност, нисмо изазвали узнемиреност јавности - изјавио је начелник Торбица.