latinica  ћирилица
30/05/2023 |  15:09 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Додик спријечио одузимање ингеренција Републици Српској

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је да је предсједник Републике Српске Милорад Додик потпуно спријечио одузимање ингеренција Републици Српској и омогућио да она функционише као држава.
Драгомир Анђелковић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Драгомир Анђелковић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

Анђелковић је истакао да је чврстина става и Додикова и снага Републике Српске, и очито је да то многима смета, укључујући и бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића који је изнио низ оптужби на рачун предсједника Српске поводом његовог реаговања на прелете америчких бомбардера у ваздушном простору БиХ.

Према његовим ријечима, то што Република Српска која је ентитет, а не међународно призната држава, има снаге да себе одбрани и заштити само показује да се одлучност и чврст став и те као исплати у међународним односима.

- Напросто Запад не жели да изазове велику кризу. Они пријете, уцјењују, али нису спремни да иду сувише далеко у околностима када се међународни свјетски поредак дрма и губе позиције. Тако да у нашој зони они ће само блефирати и ко је свјестан и храбар, а Додик несумњиво јесте, може да им се супростави без изазивања икаквог превеликог ризика - оцијенио је Анђелковић за Срну.