latinica  ћирилица
30/05/2023 |  15:25 ⇒ 15:34 | Аутор: РТРС

Аудио-визуелни центар награђује серију која обећава

Аудио-визуелни центар Републике Српске позвао је све појединце и тимове да се до 10. јуна ове године пријаве на радионицу Writers Room, коју ће водити сценариста и драматург Бобан Јевтић.
Аудио визуелни центар - Фото: Facebook
Аудио визуелни центарФото: Facebook

Из овог центра наводе да је Writers Room метод који се примјењује приликом писања сценарија за серију гдје више аутора ради на једној идеји.

- Бобан Јевтић je cрпски филмски и ТВ сценариста, један од најуспјешнијих директора Филмског Центра Србије (2015-2019), критичар, добитник ордена књижевности и умјетности у рангу витеза Републике Француске, дипломирани драматург. Креативни директор у Фајерфлај продукцији од 2019. године. Бројна остварења на филмској, серијској и позоришној сцени (Четврти човјек, Војна Академија, Хамлет, У самоћи памучних поља, Сенке над Балканом, Сумњива лица, Чудне љубави итд.) - наводе из Центра.

Радионица ће бити одржана од 16. до 19. јуна у просторијама Центра.

Апликанти треба да до 10. јуна на мејл адресу Центра info@avcrs.com доставе биографију учесника, синопсис серије и ауторску експликацију.

Одабрани аутори радиће у оквиру Writers Room-а на свим идејама, а најбоља идеја за серију биће награђена са 4.000 КМ.

Радионица је отворена за јавност и сви заинтересовани могу узети учешће као посматрачи.

Из Центра подсјећају да ће продуценткиња Николина Вучетић Зечевић од 16. до 19. јуна одржати консултације за развој пројекта и студентске завршне филмове.

- Уколико желите да присуствујете консултацијама, молимо вас да нам до 9. јуна пошаљете пројектни досије за ваш пројекат који садржи синопсис, тритмент, сценарио (произвољно), буџет за фазу развоја, финансијски план, редитељску експликацију, продуцентску експликацију и визуелне референце - наводе из Аудио-визуелног центра.

Напомињу да се за сва додатна питања можете обратити Центру наимејл адресу info@avcrs.com или на број телефона 051/490-574.