latinica  ћирилица
30/05/2023 |  17:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Јувентус се нагодио са челницима ФС Италије, коначна казна минус 10 бодова

Челници Јувентуса данас су на саслушању у Фудбалском савезу Италије признали да је клуб лажирао капиталне добитке, па је уз казну одузимања 10 бодова, "стара дама" додатно кажњена са 700.000 евра, што је коначан епилог цијелог случаја, јер жалби више неће бити.
Андреа Ањели (Фото: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO) -
Андреа Ањели (Фото: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO)

Јувентусу су одузета четири бода због нечасних радњи бившег спортског директора Фабија Паратићија, три због некадашњег предсједника Андрее Ањелија, два због бившег директора Мауриција Аривабенеа и један због некадашњег спортског директора Федерика Керубинија.

Бивши предсједник клуба Андреа Ањели је на данашњем рочишту одбио да призна било какву кривицу. Он ће се суочити са одвојеним суђењем 15. јуна.

Јувентус је тренутно седми у Серији А и по том пласману је осигурао плеј-оф за Лигу конференције, али теоретски има шансу да у посљедњем колу избори Лигу Европе.

Клуб тренутно није под истрагом УЕФА и ако се одрекне Суперлиге, вјероватно неће сносити никакву казну за сљедећу сезону, односно неће бити избачен из такмичења под окриљем европске куће фудбала.