latinica  ћирилица
30/05/2023 |  18:12 ⇒ 31/05/2023 | 10:55 | Аутор: РТРС

Љубиша Петровић писао Јелени Триван: "Зашто Мтел заобилази Бијељину?

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић упутио је отворено писмо директорки предузећа Мтел Јелени Триван.
Љубиша Петровић - Фото: СРНА
Љубиша ПетровићФото: СРНА

Отворено писмо преносимо у цјелости:

Пратећи у медијским извјештајима рад Мтел-а, разумјели смо да ова компанија доста пажње и средстава издваја за друштвену одговорност у низу области – хуманитарне дјелатности, подршка спорту, култура, образовање, здравство... Оваква пословна политика је за сваку похвалу, јер вјерујемо да је друштвена одговорност, поготово у времену све веће отуђености између људи, предуслов не само за хуманију, већ и успјешнију и напреднију заједницу.

Ипак, немогуће је не примјетити да друштвена одговорност Мтел-а заобилази Бијељину, иако су становници другог града по величини у Републици Српској сигурно међу најбројнијим корисницима услуга и, самим тим, обезбјеђују знатан дио прихода ове компаније.

Не знамо зашто је то тако и не желимо да вјерујемо да је политика умијешала прсте у ово, па Вас питамо како Град Бијељина треба да поступи да би Мтел усмјерио своју пажњу и на нашу локалну заједницу. Истичемо да је локална управа спремна и да суфинансира евентуалне друштвено-одговорне пројекте компанија заинтересованих за унапређење квалитета живота у локалним заједницама у којима послују, па би тако било и у случају евентуалних таквих пројеката које би покренуо Мтел.

Надамо се да ће Град Бијељина и Мтел остварити сарадњу у наредном периоду, на корист становника Града Бијељина, односно, корисника услуга компаније Мтел.