latinica  ћирилица
31/05/2023 |  12:35 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Министарству здравља позитивно мишљење Главне службе за ревизију

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске добило је позитивна мишљења Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске, након извршене ревизије финансијских извјештаја и ревизије усклађености активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима са значајним законским и другим прописима за 2022. годину, наводи се у саопштењу овог Министарства.
Министарство здравља и социјалне заштите (фото: Илустрација) -
Министарство здравља и социјалне заштите (фото: Илустрација)

У саопштењу се наводи да је по мишљењу ревизора, финансијски извјештаји Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске истинито и објективно приказују, у свим материјално значајним аспектима, финансијско стање имовине и обавеза на дан 31.12.2022. године, приходe, примитке, расходe и издаткe, као и извршење буџета за годину која се завршава на тај дан, у складу са прописаним оквиром финансијског извјештавања за јавни сектор важећим у Републици Српској.

- Уз ревизију финансијских извјештаја Министарства здравља и социјалне заштите, извршена је и ревизија усклађености активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима, те је утврђено да су, у свим материјално значајним аспектима, у складу са прописима којима су регулисане - наводи се у саопштењу Министарству здравља и социјалне заштите.

У саопштењу се истиче да је Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске контатовала и да је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске сачинило План активности на отклањању недостатака по препорукама у року, како је предвиђено Законом о ревизији јавног сектора Републике Српске, те да је четири претходно дате препоруке Министарство дјелимично или потпуно провело.

Позитивна мишљења исказана у ревизорском извјештају још су једна потврда законитости и одговорности у раду Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, које ће и у наредном периоду посвећено радити на унапређењу здравственог система и система социјалне заштите у Републици Српској, на корист грађана - додаје се у саопштењу.