latinica  ћирилица
01/06/2023 |  13:55 ⇒ 21:19 | Аутор: РТРС

Цвијановићева на Самиту у Кишињеву; Добра прилика да лидере упознам са приликама у Српској и БиХ (ФОТО)

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је Самит Европске политичке заједнице добра прилика да са европским и регионалним лидерима размијени мишљења о актуелној ситуацији и изазовима у Европи и на Балкану, али и да их упозна са тренутним приликама у Републици Српској и БиХ.
Жељка Цвијановић у Молдавији - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у МолдавијиФото: РТРС

Цвијановићева је на Самиту учествовала на позив предсједнице Молдавије Маје Санду. 

Фото: EPA-EFE/DUMITRU DORU

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановићева је на пленарној сесији разговарала са највишим европским званичницима о актуелним питањима од значаја за европски континент, са акцентом на безбједност, енергетску стабилност и међусобну повезаност у Европи.

Скупу је поред 47 највиших званичника земаља Европе присуствовао предсједник Европског савјета Шарл Мишел, као ко-домаћин самита, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Након пленарне сесије Другог самита Европске политичке заједнице, Цвијановићева је учествовала на округлом столу о теми енергетике.

Уочи Самита Цвијановићева је разговарала са предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном.

- Пријатељски сусрет у Кишињеву и, као и увијек, пријатан и садржајан разговор са предсједником Владе Мађарске - навела је Цвијановићева на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановићева је претходно разговарала и са предсједницима Србије Александром Вучићем и Грчке Катерином Сакеларопулу, као и предсједницима влада Сјеверне Македоније Димитром Ковачевским и Албаније Едијем Рамом.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)