latinica  ћирилица
01/06/2023 |  16:44 ⇒ 22:24 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Захвалност Словенији на отвореној подршци европском путу БиХ

На маргинама Самита европске политичке заједнице у Кишињеву, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састала се са предсједником Владе Словеније Робертом Голобом.
Цвијановић-Голоб - Фото: Уступљена фотографија
Цвијановић-ГолобФото: Уступљена фотографија

Цвијановићева је изразила задовољство укупним билатералним односима између двије земље, који су пријатељски и имају тенденцију развоја и унапређења на свим пољима од заједничког интереса, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Она је навела да су економски односи веома добри и да постоји опредијељеност ка њиховом јачању. 

Цвијановићеа је изразила захвалност Влади Словеније на отвореној подршци европском путу БиХ, посебно у погледу добијања кандидатског статуса за чланство у Европској унији.

Нагласила је посвећеност даљем спровођењу реформских процеса у домену европских интеграција, уз досљедно поштовање Дејтонског споразума и уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановићева учествује на Самиту Европске политичке заједнице на позив предсједнице Молдавије Маје Санду.

Уочи Самита Цвијановићева је разговарала са предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном, предсједницима Србије Александром Вучићем и Грчке Катерином Сакеларопулу, као и предсједницима влада Сјеверне Македоније Димитром Ковачевским и Албаније Едијем Рамом.