latinica  ћирилица
02/06/2023 |  08:20 ⇒ 08:26 | Аутор: РТРС

Хемофарм новим рекордима обиљежио 63 године пословања

Вршац, 1. јун 2023 - Хемофарм, регионални фармацеутски лидер у чијим је погонима, у прошлој години, произведено рекордних 308 милиона паковања готових производа и више од 7,1 милијарди јединица обиљежио је 63 године успјешног пословања.
Хемофарм - Фото: РТРС
ХемофармФото: РТРС

Слоганом "Бринемо о здрављу људи. Бринемо о одрживој будућности", компанија истиче да је брига о здрављу људи и промоција хуманости један од најважнијих задатака.

- У 2023. ушли смо са још амбициознијим планом да пребацимо 315 милиона паковања готових производа, што би представљало и нови производни рекорд. Такмичимо се сами са собом и све што постижемо, постижемо као један тим. Поред рекордне производње коју остварујемо из године у годину, остали смо регионални тржишни лидери у изузетном изазовном времену. Наставили смо да улажемо у људе, процесе, иновације у производњи и ширење портфолија најсавременијим лијековима - рекао је генерални директор Хемофарма Роналд Зелигер нагласивши да се дугорочно одрживи приступ ни једног тренутка није изгубио из вида.

Протеклу годину обиљежило је и употпуњавање портфолија, посебно на пољу кардиологије и биосимилара. Хемофарм је постала једина компанија у БИХ са потпуном антитромбоцитном терапијом којом се пружа помоћ особама након можданог и срчаног удара. Пратећи свјетске препоруке, данас се у портфолију, поред Мидол Протецта и колпидогрела, налазе најсавременији лијекови који спречавају стварање тромба, као и два биосимилара широког терапијског спектра.

Фото: Уступљена фотографија

Јубиларне захвалнице, поводом 30 година постојања и бриге о здрављу људи, уручене су Фондацији Хемофарм, те Хемофарму д.о.о. Бањалука и Погону ињекционих производа из Вршца за 20 година успјешног рада.

Хемофарм је почео са радом у Вршцу 1. јуна 1960. са свега 30 запослених, а 63 године касније компанија је лидер у региону и са око 4000 запослених послује глобално, на четири континента. Поред Србије, гдје су производни погони у Вршцу, Шапцу и Дубовцу, Хемофарм производи своје високо квалитетне фармацеутске производе и у Бања Луци (Босна и Херцеговина) и Подгорици (Црна Гора). Од 2006. од када је дио СТАДА групе, ова фармацеутска компанија инвестирала је 420 милиона еура у модернизацију погона, опрему и нова постројења Хемофарма.

Породични дан за дјецу и запослене

Поводом рођендана компаније, у вршачкој фабрици одржан је и Породични дан за запослене и дјецу. И ове године је Хемофарм славио своје јубиларце, а организована је и акција добровољног давања крви у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине. За запослене организовани су и здравствени прегледи на више медицинских пунктова унутар фабрике, а дјеца су посебно била одушевљена забавним и едукативним програмом које је Хемофарм припремио за најмлађе.