latinica  ћирилица
02/06/2023 |  13:31 | Аутор: РТРС

Шулић: Заштита нетакнуте природе - приоритет

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је да Српска има бисере природе у свакој малој локалној заједници и поручио да док год обавља ту функцију неће ставити профит испред заштите природе јер му је циљ да природне љепоте остави нетакнуте будућим генерацијама.
Денис Шулић - Фото: Уступљена фотографија
Денис ШулићФото: Уступљена фотографија

- У Републици Српској имамо три специфичне предности у односу на све земље у региону и свијету. То је нетакнута природа, одличан домаћин и фантастична гастрономска понуда. Не смијемо изгубити нетакнуту природу, без обзира на то колико бисмо жељели да дођемо до неког већег броја туриста - изјавио је Шулић у Источном Сарајеву.

Као одличан примјер је навео пројекат "Зеленгора два" у општини Калиновик.

- Посебно код тог пројекта истичем одлуку начелника Радомира Сладоја и људи који воде Калиновик који су рекли да иду у пројект "Зеленгора два", али не више од 500 лежајева, да не би угрозиле природне љепоте - истакао је Шулић.

Он је поручио да ће се Министарство трговине и туризма Републике Српске према свакој локалној заједници односити исто, изразивши задовољство чињеницом да су оне проактивне и да виде туризам као огромну развојну шансу.

Када је ријеч о туризму у Источном Сарајеву, Шулић је нагласио да Јахорина није једина у фокусу, те да је на састанцима са градоначелником Љубишом Ћосићем и представницима из туристичке заједнице разговарано о потенцијалима Требевића и бициклистичкој стази.

- Град Источно Сарајево је са партнерима од Европске комисије бесповратно добио грант од 3,5 милиона евра за изградњу бициклистичке стазе, која ће бити један од савршених потенцијала за провођење љета овдје, а који ће повезати Јахорину, Требевић и Сарајево. То је град Источно Сарајево добио потпуно бесплатно јер су имали прогресивног градоначелника и Градску управу и нашли начина да дођу до средстава - рекао је Шулић.