latinica  ћирилица
03/06/2023 |  07:56 ⇒ 11:07 | Аутор: РТРС

Бањалука поново у фокусу спортске јавности - почиње "Vivia Run And More Weekend" (ФОТО/ВИДЕО)

Бањалука је поново у фокусу спортске јавности. "Vivia Run And More Weekend", од 3. до 4. јуна, шести пут окупља елитне тркаче и рекреативце. Али, то није све. Јединствен фестивалски концепт у Европи доноси велику експлозију забаве и боја за све генерације.
"Vivia Run And More Weekend" - Фото: Уступљена фотографија
"Vivia Run And More Weekend"Фото: Уступљена фотографија

Старт и циљ свих трка је на платоу испред "Бањалучке арене".

Уз централни M:tel RMC Banjaluka Polumaraton (4. јун, недјеља), трчимо Imlek RMC 10k i G-Drive 5k Team Run. Са музичких пунктова дуж стазе долазе поздравни децибели и подршка вриједних волонтера.

За полумаратонце мотив је и јединствен наградни фонд. Новчано ће бити нагарађено првих десет тркачица и исто толико тркача на 21 км.

Фото: Уступљена фотографија

Специјалне награде спремне су и за најбржу Бањалучанку и најбржег Бањалучанина. У походу на лични рекорд (01:49:32) је и градоначелник Драшко Станивуковић. Уз NIKE мајицу и поклоне спонзора, сваки полумаратонац има и бесплатну котизацију за Nektar Color Fun Run и концерт енергичних Сплићана - The Beat Fleet (3. јун, субота). Овогодишња медаља направљена је у облику шареног магнет - отварача за флашу најлуђе забаве.

Фото: Уступљена фотографија

За разлику од броја елитних тркача, број осталих учесника није лимитиран. Буди и ти дио тима који покреће!

Школарце и предшколце (3. јун, субота) чекају Intersport School Run и урнебесни Tropic Bambini Maraton.

Фото: Уступљена фотографија

Дјеца узраста од 2 до 5 година трче у пратњи једног родитеља или старатеља, а дјеца узраста од 6 до 7 година у пратњи тренера волонтера. Све их на циљу чекају посебно дизајниране медаљице, мађионичар Зоро и кловн Фазонко са дружином. Тропик спрема и понеки слаткиш. А, кад су слаткиши ту, све је јуху-ху!

Трке у којима се успјех не мјери сатом ове године окупљају рекордних 16.00 основаца и средњошколаца. Они ће се такмичити за лични и школски резултат. Тим који покреће, у сарадњи са Интерспортом, традиционално спрема поклоне изненађења, смијех, музику, нова познанства и бесплатне котизације за Nektar Color Fun Run.

Фото: Уступљена фотографија

Трећи јунски дан у Бањалуци (субота) неизоставно ће бити испуњен и свим бојама забаве у оквиру Nektar Color Fun Run. Најлуђи парти почиње уз музику, фаце паинтинг и конфете на платоу "Бањалучке арене". Смијехом, плесом, музиком и органским бојама и тако до циља. А, циљ је концерт енергичних сплитских хип-хопера The Beat Fleet, на мјесту са којег смо кренули. Бесплатан је за све Бањалучане и госте. Ако буде киша, обојиће се и она. Пријаве су још отворене!

Уз сваку пријаву могуће је донирати 2 КМ, у оквиру хуманитарне кампање "За љепше боје дјетињства - Подржи Плави телефон!", покренуте у сарадњи са УГ "Нова генерација". Тркачи имају прилику и да продају своје километре и новац донирају за подршку жртвама свих облика насиља, а посебно дјеци и младима.

      View this post on Instagram

A post shared by Nektar pivo (@nektarpivo)

Поводом одржавања спортске манифестације "Run and More Weekend" фестивала, у оквиру којег ће се одржати полумаратонска трка, Градска управа Бањалука обавијестила је грађане да ће од 3. до 4. јуна доћи до измјене у режиму одвијања саобраћаја.