latinica  ћирилица
05/06/2023 |  11:09 ⇒ 12:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Звечан је вјечан: Матуранти посљедњи дан школе обиљежили испред бодљикаве жице (ФОТО/ВИДЕО)

Матуранти ОШ "Вук Караџић" из Звечана обиљежавају посљедњи дан школе. Они су с великим транспарентом "Звечан је вјечан" дошли пред општину.
Матуранти  из Звечана обиљежавају посљедњи дан школе (Фото: ТANJUG/DOPISNIŠTVO KIM/bs) -
Матуранти из Звечана обиљежавају посљедњи дан школе (Фото: ТANJUG/DOPISNIŠTVO KIM/bs)

На овај начин жељели да укажу да немају дјетињство као њихови вршњаци, да не могу и школе као сва остала дјеца нити да прославе матуру, јер је живот у Звечану стао откако су Куртијеви специјалци и лажни градоначелници заузели насилно ову и остале српске општине.

Матуранти који поносно носе српску тробојку и шајкаче су пред бодљикавом жицом рецитовали ријечи "Пркосне пјесме" Добрице Ерића са стиховима: “Крив сам што јесам, а треба да нисам. Крив сам одавно што стојим усправно и гледам у небо, умјесто у траву. Крив сам што се дрзнух против кривде, крив сам што опет славим своју крсну славу!".

Претходно, они су обишли и цркву Светог Ђорђа у Звечану одакле су кренули пред своју општину која се већ десет дана налази у блокади јер су је насилно заузели Куртијеви градиначелници и специјални полицајци.

Подсјетимо, Срби са сјевера КиМ већ десети дан протестују због постављања албанских градоначелника у четири српске општине.