latinica  ћирилица
05/06/2023 |  20:07 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Бјелица и Чордаш потписали уговор о преносу власништва 64 стана на општину

Начелник општине Соколац Милован Бјелица и директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш данас су на Сокоцу потписали уговор о преносу власништва над 64 стамбене јединице на ову локалну заједницу, а у којима су смјештени ранији корисници колективних центара.
Соколац - Бјелица - Чордаш - Фото: СРНА
Соколац - Бјелица - ЧордашФото: СРНА

Ријеч је о становима у двије стамбене зграде изграђене на Сокоцу према ЦЕБ пројекту Два, укупне вриједности око 3.000.000 КМ.

Чордаш је рекао новинарима да и опрема која се налази унутар ових станова прелази у власништво општине Соколац.

Он је нагласио да је са Бјелицом разговарао о могућностима наставка тог пројекта, али да не би намијењен само за кориснике алтернативних колективних центара, већ уопштено за социјално становање.

- Окончали смо успјешно један пројекат, а већ планирамо наставак ЦЕБ Два, односНо ЦЕБ Три, јер је доста општина у Републици Српској показало интересовање да се тај пројекат настви - изјавио је Чордаш.

Он је рекао да се тај пројекат показао као један од најбољих видова рјешавања стамбених питања људи у социјалној потреби.

Бјелица је рекао је да је локална управа у објекте грађене по пројекту ЦЕБ Два уложила око 800.000 КМ.

- Општина Соколац је аплицирала за пројекат ЦЕБ Три за шта смо обезбиједили локацију са потребном инфраструктуром - истакао је Бјелица.

Он је навео да су се на позив за овај пројекат пријавиле 73 породице које су у стању социјалне потребе.

Изградња два стамбена објекта са 64 стана на Сокоцу по пројекту ЦЕБ Два почела је у мају 2018. а кључеви су корисницима уручени у фебруару 2022. године.