latinica  ћирилица
06/06/2023 |  11:07 ⇒ 13:19 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Народ Републике Српске је привржен вјери

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је народ Републике Српске привржен вјери, те да зна поштовати праве вриједности.
Цвијановићева присуствује Светој архијерејској литургији - Фото: РТРС
Цвијановићева присуствује Светој архијерејској литургијиФото: РТРС

- Дошла сам данас да са мјештанима насеља Паприковац и грађанима Бањалуке подијелим радост. Чињеница да се окупио велики број људи показује да је народ привржен вјери, али исто тако да зна поштовати праве вриједности - рекла је Цвијановићева, након што је у Храму Светог великомученика Георгија у бањалучком насељу Паприковац свечано дочекана чудотворна икона Пресвете Богородице Брзопомоћнице из Свете Горе.

Цвијановићева је оцијенила да је значајно што је ова чудотворна икона стигла у Бањалуку.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем је, уз саслужење свештенства Епархије бањалучке, у Храму Светог великомученика Георгија служио Свету архијерејску литургију, којој су присуствовали многобројни вјерници.

Пред овом иконом вјерници се моле када је потребна брза и дејствена помоћ, у недоумици како поступити, при различитим обољењима, као и при рођењу детета.

На Светој Гори, у манастиру Дохијар, налази се прототип ове иконе, који је према црквеном предању насликан у 10. вијеку, за живота оснивача те светиње, преподобног Неофита.