latinica  ћирилица
07/06/2023 |  14:11 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Станивуковић: Нетачни наводи Нинковића (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас да је он једини градоначелник који се одрекао плате и предложио да се функционерима смање плате, што су они одбили, те да је предсједник бањалучке Скупштине града Љубо Нинковић, како каже, једини предсједник који прима плату, а не долази на посао.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

Коментаришући најаву Нинковића да ће поднијети кривичну пријаве против њега због злоупотребе службеног положаја, као и наводе о платама запослених у Кабинету градоначелника, Станивуковић је рекао да Нинковић говори лажи.

- Ја видим да је он навео да секретарице и фотографи имају возаче. Постоји један возач који вози све људе на терене и то је природно. Ја идем својим приватним аутомобилом. Што то није навео? - пита Станивуковић.

Он каже су сви подаци који су пласирани у јавности неистини, укључујући и наводе о платама.

- Савјетници немају толике плате, нити секретарице, нити било ко. Плате које примају моји сарадници су исте онакве какве су имали људи из претходних мандата, на тим позицијама. Наш кабинет је по свим личним правима је најштедљивији, о томе говоре сви подаци - рекао је он.