latinica  ћирилица
07/06/2023 |  20:30 ⇒ 23:05 | Аутор: РТРС

Вучић: Јасно је да ћемо имати пријевремене парламентарне изборе (ВИДЕО)

Јасно је да ћемо имати пријевремене парламентарне изборе, само је питање мјесеца када ће се они догодити, рекао је предсједник Србије Алксандар Вучић у обраћању грађанима.
Александар Вучић (Фото: ТANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Александар Вучић (Фото: ТANJUG/ RADE PRELIĆ)

- Вјерујем да ћемо ипак пронаћи саговорнике међу онима који би требало да имају више одговорнисти, ако не, идемо на изборе - рекао је Вучић.

Истакао је да се неће на улици бирати власт и додао да прелазне владе неће бити.

Наглашава да је јасно да ћемо имати превремене парламентарне изборе и да је питање само месеца када ће бити одржани.

Вучић каже да Српска напредна странка неће жељети нови мандат ако Ана Брнабић, поднесе оставку јер су задовољни радом премијерке.

- Уколико се то догоди, када истекне мјесец дана, остају нам уставни рокови од 45 до 60 дана за одржавање нових избора. У складу са тим, спремни смо да се о датуму нових избора и да ли да буду са још неким изборима договарамо са онима који би волели да имају неке градске или општинске изборе, а никако неке друге - истиче Вучић.

Наглашава да су увијек спремни да се договарају, али да то неће бити питање нечије партијске воље, већ питање разговора свих политичких чинилаца.

- Никако неће бити место гдје ће мањина надјачати већину, али ће се и већина трудити да буде веома поштена, озбиљна и одговорна и да да све од себе да направи неку врсту техничког договора са представницима мањине о томе на који начин и у ком тренутку да различити изборни процеси буду одржани - каже Вучић.

"Захвалност народу на КиМ, важно сачувати мир"

Вучић је захвалио народу на КиМ што се достојанствено бори за своја права, истичући да је важно сачувати мир.

Вучић је навео да је имао врло комплексне разговоре о КиМ и синоћ и данас, разговарао је са Стјуартом Пичом, наставиће од петка до недјеље са Србима са КиМ.

Грађанима се претходно обратила и предсједница Владе Србије Ана Брнабић.