latinica  ћирилица
10/06/2023 |  09:47 ⇒ 11:58 | Аутор: РТРС

ПУ Требиње: Ухапшено шест лица у акцији спречавања злоупотребе дрога

Шест лица из Требиња ухапшено је у оперативној акцији "Рент-а-кар", усмјереној на спречавање злоупотребе опојних дрога, саопштено је данас из требињске Полицијске управе.
ПУ Требиње - Фото: РТРС
ПУ ТребињеФото: РТРС

Ухапшена су лица чији су иницијали Н.М, Ђ.М, Л.П, М.Н, В.Н. и Н.Ћ. у акцији која је јуче завршена, наводи се у саопштењу.

Припадници требињске Полицијске управе претходно су извршили претресе тих лица и путничког аутомобила једног привредног субјекта из Требиња.

- Лица Н.М, Ђ.М, Л.П, М.Н, и В.Н. су лишена слободе након претреса, док је лице иницијала Н.Ћ. пронађено и ухапшено у вечерњим часовима истог дана - истиче се у саопштењу.

Из полиције су навели да су приликом претреса лица иницијала М.Н. пронађене три прецизне дигиталне ваге, папири са забиљешкама о именима и новчаним износима и пластична кутија, укупне тежине 500 грама у којој се налази непозната бијела прашкаста материја.

- Такође је у току акције, 10. марта пронађена и црна транспортна врећа, тежине 22 килограма у којој се налазила дрога марихуана - сканк - истиче се у саопштењу.

Оперативна акција је реализована под надзором Окружног јавног тужилаштва у Требињу и усмјерена је на спречавање злоупотребе опојних дрога на подручју Требиња.

Из Полицијске управе Требиње су нагласили да настављају рад на документовању кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога.