latinica  ћирилица
29/06/2023 |  13:47 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

Додик за сутра најавио састанак са Човићем и лидерима "Тројке" (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће сутра у Коњицу бити одржан састанак са предсједником ХДЗ БиХ Драганом Човићем и лидерима "Тројке" (СДП, НиП и Наша странка).
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да ће сутрашњи разговор са партнерима бити посвећен питању 14 приоритета, односно приједлогу да сви приоритети буду разматрани интегрално.

- Ово није условљавање, ово није приједлог који фаворизује Републику Српску и Србе, ово је приједлог за све. Ми не вјерујемо судијама који долазе из СДА и страним судијама. Они вјерују и они то бране, њима је добро, све што су могли разградити од Републике Српске, они су урадили. Е сад не може више - поручио је Додик.

Он је подсјетио да се међу 14 приоритета налази и питање реформе Уставног суда БиХ и одласка страних судија.

- Ако хоћемо да рјешавамо приоритете, хајде да сједнемо и рјешавамо све. Ако нешто није договорено, онда ништа није договорено. Ако једно питање није договорено, онда ништа није договорено - поручио је Додик.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да ће на сутрашњем састанку са партнерима на бх. ниову предложити интегрално бављење питањем 14 приоритета, што укључује и реформу Уставног суда БиХ како би се коначно ријешило питање одласка страних судија.