latinica  ћирилица
28/07/2023 |  16:53 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Врањеш: Српски члан Предсједништва БиХ подржала мој рад, нисам направио никакав прекршај (ВИДЕО)

Амбасадор БиХ у Србији Александар Врањеш изјавио је dа је, поводом информације у медијима да су бошњачки и хрватски чланови Предсједништва БиХ тражили од министра Елмедина Конаковића да га позове на хитне консултације, разговарао са српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић и да је добио подршку за свој рад.
Александар Врањеш - Фото: РТРС
Александар ВрањешФото: РТРС

Цвијановић ме информисала да Предсједништво није расправљало на ту тему на сједници, те да не постоји сагласност Предсједништва да ме Министарство иностраних послова позове на консултације - нагласио је Врањеш.

Амбасадор БиХ у Србији је навео да је Цвијановићева истакла да сматра да није направио никакав прекршај чињеницом да се састао са директором једне институције у држави пријема.

- Предсједница Цвијановић ми је исказала подршку и истакла да нисам дужан да поступим уколико би позив на консултације стигао у Амбасаду, те ми пожељела срећу у даљем раду - истакао је Врањеш.

Врањеш не крије да се састао са Вулином, и да је за тај сусрет имао два разлога.

-  Мени положај омогућава да се састајем са свим званичницима на територији Србије, и на основу тога сам се састао и са Александром Вулином, да му се захвалим што је обезбиједио стипендије за наше двије студенткиње које су замало линчоване у Сарајеву и тиме им вратио могућност наставка школовања. Ми не живимо у 12. вијеку већ 21. Дакле нико не може због својих ставова бити линчован. Вулин је добио и нашу подршку због санкција САД према њему - нагласио је Врањеш.