latinica  ћирилица
01/08/2023 |  11:40 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Санкције - још један притисак на политичаре Српске

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да новоуведени сет санкција против високих функционера Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић представља још један политички притисак на најистакнутију политичку структуру представника српског народа и Српске.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Она је навела да не види никакаву могућност да америчке санкције у овом тренутку произведу за њих жељени ефекат.

- Сви проблеми са којима се боримо и које покушавамо ријешити су ствар наших унутрашњих односа - рекла је Бурсаћева Срни.

Она је истакла да овакав потез може само да закомпликује ситуацију, јер једној страни даје лажни вјетар у леђа, што је некима и циљ.

Бурсаћева је напоменула да се и у прошлости показало да оваква пракса уношења нереда и метежа није донијела позитивне резултате на унутрашњем плану.

Канцеларија за контролу имовине странаца Министарства финансија САД увела је санкције српском члану Предсједиштва БиХ Жељки Цвијановић, предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и министру правде Милошу Букејловићу због, како су навели, неуставних и антидејтонских акција.

Раније су америчке санкције уведене и предсједнику Републике Српске Милораду Додику.