latinica  ћирилица
05/08/2023 |  12:38 ⇒ 13:19 | Аутор: РТРС

Вучић: Србија ће увијек бити уз свој народ у Републици Српској (ВИДЕО)

Никада више Србија неће да затвара своје путеве за своју браћу. Баш ме брига колику ћу цијену да платим лично, нема више баријера за наш народ, нема блокада, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Александар ВучићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Поручио је да ће Србија увијек бити уз свој народ у Републици Српској, ма каква мука да га погоди.

Вучић је додао да је лако бити уз некога када је лијепо, када се дијели добро, али да је посао Србије, задатак и обавеза, света дужност Србије, да буде уз Републику Српску.

- Када је тешко, када вам најмоћнија сила уводи санкције. Да, ми ћемо да кажемо, једна мала слободарска Србија, да неће да уводи санкције и помоћи ће Републици Српској на сваки начин - рекао је Вучић на обиљежавању Дана сјећања на све Србе страдале и прогнане у хрватској акцији "Олуја" и додао да на храброст имају право само они које тапшу по неким амбасадама, а да, како каже, ови други људи морају да буду кукавице.

Подсјећамо, у Приједору је синоћ одржано централно обиљежавање Дана сјећања на све Србе страдале и прогнане у хрватској акцији "Олуја". Протјерано 250.000 крајишких Срба, а убијено и нестало скоро 2.000, од којих су око три четвртине били цивили старији од 60 година.