latinica  ћирилица
05/08/2023 |  18:15 ⇒ 18:24 | Аутор: РТРС

Вучић: На свијету нема ничега важнијег од слободе (ВИДЕО)

Никада не смијемо да изгубимо из вида то да чувамо нашу највећу вриједност, а то је наша љубав према слободи, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Александар ВучићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Вучић је рекао да је српски народ познат по својој љубави према слободи и да му се због тога диве и они који о српском народу говоре све најгоре.

- Од слободе нема важније ријечи, нема важнијег појма, нема ничега важнијег на свијету од слободе. Чуваћемо слободу нашег народа, чуваћемо слободу Србије, увјерен сам да ћете чувати слободу Српске. Увијек ћете имати подршку своје Србије. Србија није тамо далеко, Србија је у свим вашим срцима, баш као што је и Република Српска у нашим срцима и баш као што су сви Крајишници у срцима свих нас и у Србији и у Српској - поручио је Вучић.

Подсјећамо, у Приједору је синоћ одржано централно обиљежавање Дана сјећања на све Србе страдале и прогнане у хрватској акцији "Олуја".

Протјерано је 250.000 крајишких Срба, а убијено и нестало скоро 2.000, од којих су око три четвртине били цивили старији од 60 година.