latinica  ћирилица
30/08/2023 |  19:31 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Радановић за РТРС: Сарајево се декларише као вишенационално, а смета им 8.000 Срба (ВИДЕО)

Рјешење о забрани одржавања мирног скупа подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу представља поруку Сарајева, изјавио је за РТРС предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић.
Ђорђе Радановић - Фото: РТРС
Ђорђе РадановићФото: РТРС

- Ово је порука Сарајева које се декларише као вишенационално, а ни 8.000 Срба не може да се окупи - река је Радановић.

Истакао је да ће се жалити на рјешење.

- Ми и даље стојимо при томе да је ово требао бити лијеп догађај у којем би Срби показали жељу да подрже предсједника Српске Милорада Додика, зато што је Додик редовно побјеђивао на изборима и неспорно има подршку српског народа - навео је Радановић.

Нагласио је да не одустаје.

- Ја ћу доћи да протестујем сам ако треба, јер ово како се они понашају нема утемељења у правичности, да овако поступају према захтјеву. Овдје је проблем што су Срби хтјели да се окупе у Сарајеву - истакао је Радановић.

Подсјетимо, Полицијска управа Нови Град, Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, рјешавајући по захтјеву Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ за одржавање јавног скупа испред Суда и Тужилаштва БиХ, 1. септембра, донијела је Рјешење о забрани јавног окупљања, из разлога неиспуњавања формалних услова, као и из безбједносних разлога.