latinica  ћирилица
09/09/2023 |  13:33 ⇒ 16:11 | Аутор: РТРС

Финале Интернационалног кошаркашког турнира сутра у Бањалуци у 19.00 часова (ВИДЕО)

Финална утакмица интернационалног кошаркашког турнира у част обиљежавања 50 година КК Игокеа биће одиграна сутра у Бањалуци у 19.00, умјесто у 20.00 часова, како је било предвиђено, саопштили су организатори.
Интернационални кошаркашки турнир "Првих 50 година Игокеа" - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Интернационални кошаркашки турнир "Првих 50 година Игокеа"Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Утакмица ће бити одиграна на централном терену Националног тениског центра у Бањалуци.

Организатори наводе да ће утакмица за пето мјесто бити одиграна у 13.00 часова, умјесто у 14.30, а утакмица за треће мјесто у 16.00 умјесто у 17.00 часова у Спортској дворани у Лакташима.

Данас ће на терен ће изаћи ветерани, а након тога је и дуел Партизана и Турк Телекома.

У првом мечу од 17.00 часова на терен ће ветерани Игокее против ветерана пријатеља, док од 18.30 часова играју Партизан и Турк Телеком. Оба меча преносиће РТРС, као и све мечеве на овом турниру.

Јуче су одигране двије утакмице, а добили смо и првог финалисту. То је састав ЦСКА који је убједљиво био бољи од Галатасараја (88:50). Састав из Турске ће и поред убједљивог пораза играти за треће мјесто у недјељу, док ће домаћин Игокеа покушати да дође до петог мјеста.

У другом мечу кошаркаши Партизана савладали су Хапоел (86:81), а тренер Жељко Обрадовић послије меча био је задовољан игром, али и фантастичним амбијентом који је виђен у препуној дворани у Лакташима.

 

Турнир је свечано отворен у сриједу, 6. септембра, у Бањалуци, а осим Игокее, учествују московски ЦСКА, београдски Партизан, турски клубови Галатасарај и Турк телеком, те Хапоел из Јерусалима.