latinica  ћирилица
09/09/2023 |  16:40 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Интернационални кошаркашки турнир: Ветерани Игокеа - Ветерани пријатељи 23:40 (ФОТО)

Утакмицом између ветерана Игокее и ветерана пријатеља почео је претпосљедњи дан Интернационалног кошаркашког турнира који се игра поводом 50 година постојања КК Игокеа. На полувремену резултат је 23:40 у корист Ветерани пријатеља.
Интернационални кошаркашки турнир (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja) -
Интернационални кошаркашки турнир (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

- Ово је дивна манифестација посвећена свим љубитељима кошарке и у Лакташима и у Бањалуци. Овдје су заједно сви кошаркашки радници из свих клубова. Између нас нема навијачке страсти, него жеља да се успије у једном послу који, треба да Бањалуку и Лакташе покажемо као центре овог региона у кошарци - рекао је Милорад Додик, прије почетка утакмице. 

Ветерани Игокее на паркету су предвођени капитеном Додиком, а у екипи су још, између осталих, Милош Коматина, Дарко Чубриловић, Милан Дозет, Синиша Ковачевић, Мирко Добрић... 

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Са друге стране, тим ветерана-пријатеља клуба окупио је асове попут Пере Антића, Марка Симоновића, Новице Величковића, Милета Илића, Игора Ракочевића, Саше Павловића...

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Од 18.30 часова играју Партизан и Турк Телеком. Оба меча преносиће РТРС, као и све мечеве на овом турниру.

Јуче су одигране двије утакмице, а добили смо и првог финалисту. То је састав ЦСКА који је убједљиво био бољи од Галатасараја (88:50). Састав из Турске ће и поред убједљивог пораза играти за треће мјесто у недјељу, док ће домаћин Игокеа покушати да дође до петог мјеста.

У другом мечу кошаркаши Партизана савладали су Хапоел (86:81), а тренер Жељко Обрадовић послије меча био је задовољан игром, али и фантастичним амбијентом који је виђен у препуној дворани у Лакташима.

Интернационални кошаркашки турнир игра се у Бањалуци и Лакташима, од 6. до 10. септембра, а у недјељу су мечеви за пласман, утакмице за пето, треће и прво мјесто.

На турниру учествују поред домаћина Игокее, Партизан Београд, ЦСКА Москва, Турк Телеком, Галатасарај и Хапоел из Јерусалема.