latinica  ћирилица
12/09/2023 |  10:33 ⇒ 13:47 | Аутор: РТРС

Рампа за Шмита у Палати Републике (ФОТО)

Након што је Кристијан Шмит најавио долазак у Републику Српску и састанке у Бањалуци, генерални секретар предсједника Републике Српске Јелена Пајић Баштинац донијела је наредбу о забрани коришћења службених просторија Палате Републике за састанке са Шмитом.
Палата Републике Српске - Фото: РТРС
Палата Републике СрпскеФото: РТРС

- Забрањује се свим лицима која користе службене просторије институције Предсједник Републике Српске, а што се односи на службу предсједника Републике и потпредсједнике Републике Српске, да у тим просторијама организују састанке са лицем које се лажно представља као високи представник у БиХ Кристијаном Шмитом, што је у складу са Закључком Народне скупштине Републике Српске - наведено је у наредби коју је потписала Пајић Баштинац.

Додаје се да ће се сматрати да је било које лице, које поступи супротно наредби, повриједило статус штићеног објекта.

Подсјећамо, потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић претходно је рекао да ће се састати са Шмитом, док је потпредсједник Давор Прањић рекао за Независне новине да се највјероватније неће састати.

И представници опозиције у Српској одбили су састанак са Шмитом.

Након што је објављено да су забрањени састанци у Палати Републике, како преносе сарајевски медији, Шмит је отказао састанак са Дураковићем у Бањалуци.

Дураковић је рекао да ће, ипак, чекати Шмита у свом кабинету у заказано вријеме.