latinica  ћирилица
13/09/2023 |  11:15 ⇒ 11:49 | Аутор: СРНА

Тривић: Непримјерено да амбасаде покушавају утицати на евентуалне протесте

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић сматра да је непримјерено да стране амбасаде покушавају утицати на евентуалне протесте у Српској, јер су то унутрашња питања.
Саша Тривић - Фото: РТРС
Саша ТривићФото: РТРС

- Ми као Удружење послодаваца увијек одржавамо контакте са свима који су заинтересовани, па и са разноразним страним организацијама, али мислим да је непримјерено да стране амбасаде покушавају утицати на евентуалне протесте у Српској - рекао је Тривић Срни, поводом информације да су поједини представници синдиката, који су најавили протесте у Бањалуци, претходно позивани у америчку Амбасаду.

Он је навео да синдикат има одређене договоре са Владом Српске и уколико неки нису испоштовани, онда је вјероватно, како каже, и оправдан неки њихов протест, али да је очигледно да постоје подјеле унутар синдикалне организације јер су једни "за", а други против протеста.

Предсједник Синдиката управе Републике Српске Божо Марић најавио је након "Синдикалног сабора" пет гранских синдиката да ће протести бити одржани у Бањалуци 29. септембра, јер Влада Српске, како је рекао, није испоштовала споразум потписан прошле године.

Предсједник Самосталног синдиката радника у здравству и социјалној заштити Републике Српске Жељко Шукало рекао је да је он добио позив да дође на састанак у Амбасаду САД, али да је сматрао да у овом времену није његово "да сједи са таквима".

Представници власти истичу да су испоштовали све ставке споразума са синдикатом.