latinica  ћирилица
13/09/2023 |  15:40 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Бијељина: Повећане субвенција за боравак у приватним вртићима (ВИДЕО)

Скупштина града Бијељина усвојила је одлуку којом се субвенција за дјецу у приватним вртићима повећава са 20 на 30 одсто. На овај начин постиже се равноправнији положај предшколаца у Бијељини. Скупштина је усвојила и закључак о додјели признања поводом Дана града 24.септембра. Због изостанка предлагача, градоначелника Бијељине, нису разматрани извјештаји о буџету, извјешатај о раду градоначелника, нити други извјештаји о раду градских предузећа и установа.
Бијељина - Скупштина  града - Фото: РТРС
Бијељина - Скупштина градаФото: РТРС

Родитељи и даље плаћају више за боравак дјеце у приватним него у јавним вртићима, али локална заједница мора да ради на томе да сва дјеца

- Морамо бар још једном повећати субвенцију који добијају дјеца која иду у приватне вртиће. Идемо у том правцу све док се цијена боравка дјеце у јавном и приватном вртићу изједначи - истиче предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић.

Наглашено је да постоји добра воља скупштинске већине коју предводи СНСД, за повећањем буџетских давања за пољопривреднике погођене свињском кугом и невременом и за премије за пшеницу. Услов је ребаланс буџета који мора да предложи градоначелник, што се и даље чека, каже предсједник Скупштине.

- Скупштина града је у јулу усвојила иницијативу да се кроз ребаланс буџета обезбиједе додатна средства за подршку свих оних који имају проблем са афричком кугом свиња, а који су раније имали проблем са невременом, поплавама које су уништиле усјеве. На томе ћемо истрајати када дође на дневни ред ребаланс буџета - додао је Ђурђевић.

Одборник Марко Влачић из Уједињене Српске одрекао се мандата у Скупштини града. Преузео га је његов страначки колега Бранислав Текић.

Донесен је и закључак о додјели признања која ће бити уручена поводом Дана града - 24. септембра.