latinica  ћирилица
13/09/2023 |  20:46 ⇒ 20:47 | Аутор: СРНА

Шулић: Тужне и забрињавајуће изјаве Шмита

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић рекао је да су тужне и забрињавајуће изјаве Кристијана Шмита о наводним барикадама у Републици Српској које су требало да спријече његов јучерашњи долазак.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- Да нису жалосне, изјаве Кристијана Шмита о наводним барикадама у Српској које су требале спријечити његов јучерашњи долазак, биле би смијешне. Овако су тужне и забрињавајуће, јер наводе на то да се запитамо да ли он то намјерно и свјесно пласира лажи или заиста вјерује у властите измишљотине, као што вјерује и у лажну представу о себи као легитимном и легалном високом представнику у БиХ - навео је Шулић.

Он је додао да, нажалост за Шмита, Републици Српској нису потребне барикаде да би била спријечена његова посјета.

- Имамо Уставом и законом дефинисане институције и њихове надлежности којима бисмо реаговали у случају његовог доласка - рекао је Шулић за Срну.

Шулић је навео да су "измишљотине које пласира туриста Шмит" резултат његових пропалих планова и дјелују као вапај одбаченог пројекта коме сви почињу окретати леђа, јер је све очигледније да и у Федерацији БиХ постаје све мање добродошао и радо виђен гост.

- Једине барикаде које постоје јесу барикаде које је он себи поставио на путу ка томе да схвати да му у Републици Српској није мјесто, ни њему нити његовим наметнутим одлукама, које никада неће прихватити институције и представници власти у Српској, нити њени грађани - закључио је Шулић.