latinica  ћирилица
14/09/2023 |  09:51 ⇒ 10:52 | Аутор: РТРС

Кошарац: Ко је Шмит и са којим правом он плаши јавност новим конфликтима?

Кристијан Шмит је главни узрочник нестабилности у БиХ. Промотор безакоња и туриста са лажним идентитетом високог представника увијек користи аргумент силе и у константној је потреби да се мијеша у унутрашња питања, чиме додатно контаминира односе у БиХ.
Сташа Кошарац -
Сташа Кошарац

- Ко је Шмит и са којим правом он плаши јавност новим конфликтима ако ОХР и стране судије оду из Уставног суда БиХ? Он је обична кукавица која застрашивањем и ратнохушкачком реториком настоји да оправда свој нелегитимни статус и нелегални боравак у БиХ. Одавно је изашао из оквира једног туристе, а све чешће излази из оквира здравог разума - сматра Кошарац.

Откуд Шмиту мандат да говори о демократском друштву, додаје Кошарац, када је управо он персонификација насиља над правом и демократијом? Циљ нелегалног и нелегитимног странца је да утиче на законодавни поступак у Парламентарној скупштини БиХ и да даје сугестије онима који су некада слијепо слушали високе представнике, а данас се беспоговорно повинују вољи обичног узурпатора.

- Својим нелегалним и нелегитимним статусом проузроковао је да једна страна у ФБиХ тражи подршку у њему и западним амбасадама, умјесто да бира унутрашњи договор. То је лоше рјешење за БиХ - поручио је Кошарац.

Истиче да је Република Српска демократско друштво и у потпуности афирмише договор два ентитета и три конститутивна народа. Српска функционише институционално.

- Она има демократске изборе на којима грађани слободном вољом бирају политичке представнике. Српска има легалне и легитимне институције, које доносе одлуке у складу са Уставом и Дејтоном. Демократски капацитет Српске је трн у оку странца Шмита, који жели самовлашће и потпуну покорност његовим настраним жељама. Када предсједник и институције Српске одлучно кажу НЕ таквим болесним амбицијама, Шмит и група западних амбасадора, заједно са локалним извођачим радова, монтирају судске процесе и покрећу политичке прогоне званичника Српске - каже он.

Сматраа да је основни циљ политичких непријатеља да уруше и развласте Српску.

- Неће успјети у свом разбојничком походу и намјери да нам отму имовину! Питање имовине је ријешено Дејтонским споразумом. Она припада Српској и ФБиХ. Зна то и Шмит, као што зна и шта ће услиједити ако се дрзне да дирне у имовину! - поручио је Кошарац.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)