latinica  ћирилица
14/09/2023 |  17:01 ⇒ 17:08 | Аутор: СРНА

Арлов позвао Министарство просвјете Србије да присуствује дочеку дјеце са Космета

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов позвао је данас представнике Министарства просвјете Србије да идуће године присуствују централном дочеку српске дјеце са Косова и Метохије у Републици Српској.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Арлов је у Београду упознао помоћника министра за основно предшколско и образовање Србије Милана Пашића са пројектом Одбора "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", а уједно и са свим другим хуманитарним пројектима које ради за јужну српску покрајину.

Он је рекао да велику пажњу заслужује чињеница да је 7.000 дјеце са Косова и Метохије у пратњи 650 просвјетних радника у протеклих 11 година било у Републици Српској.

Арлов је пренио да је Пашић рекао да је свака помоћ Косову и Метохији добродошла и да су у овом министарству чули за овај пројекат, а сада су и детаљно упознати.

- Позвао сам их да идуће године у јуну дођу на централни дочек дјеце са Косова и Метохије у оквиру 12. пројекта, као и сваке наредне године - рекао је Арлов Срни.

Он је истакао потребу да и у Министарству просвјете Србије буду упућени у све што Одбор чини за српску дјецу на простору Косова и Метохије, нагласивши да Одбору има велику подршку институције Републике Српске.

Арлов је подсјетио да је ово највећи хуманитарни пројекат у региону и организује се увијек након завршетка школске године, а у њега су укључене и многе основне школе у Покрајини.

Према његовим ријечима, хуманитарни пројекти бањалучког Одбора за Косово и Метохију трају већ 15 година и настављају своју активност усмјерену посебно према дјеци и младима са потешкоћама у развоју.