latinica  ћирилица
16/09/2023 |  19:24 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Фоча: У току изградња зграде за младе брачне парове (ВИДЕО)

У Фочи је у току изградња стамбене зграде за младе брачне парове. Петоспратница са педесет станова, чију градњу уз будуће станаре, суфинансирају Влада Републике Српске и Општина Фоча, одвија се предвиђеном динамиком.
Фоча-зграда за младе парове - Фото: РТРС
Фоча-зграда за младе паровеФото: РТРС

Тридесетчетворгодишњи Милош Џоковић са супругом се одлучио да на овај начин ријеши важно животно питање. Стан површине 48 квадратних метара, са цијеном од 1.350 КМ по квадрату, каже, јединствена је и идеална прилика.

- Та цијена је много нижа од тренутне вриједности станова и то нам омогућава да стекнемо нашу прву некретнину - каже Џоковић.

Међу тридесетдеветоро брачних парова који су потписали уговор је и тридесетдвогодишњи Миломир Обреновић. Услови за куповину стана од скоро 66 квадрата зе његову четворочлану породицу су одлични.

- Прва некретнина је крупна ствар. Ово је идеална локација, близу су и вртић и школа - наводи Обреновић.

Општина Фоча обезбјеђује прикључке струју и воду, партерно уређење и накнаду за ренту, док је Влада за ову намјену издвојила 800.000 КМ, што је резуртирало повољном цијеном.

- Сигуран сам да је тржишна вриједност новоградње на овој локацији двоструко већа. Постоје локација у Фочи на којима се станови продају за 2.800 КМ, а сигуран сам да и локације има своју предност јер је све надохват руке - каже начелник општине Милан Вукадиновић.

Расписан је и трећи јавни позив за куповину преосталих станова.

- И за овај јавни позив исти су услови за аплицирање и очекујем да ћемо завршити и  тих једанаест станова. Позив је отворен мјесец дан - додаје Вукадиновић.

Рок градње је двије године. У Општини Фоча очекују да би, уколико временски услови дозволе, зграда требало да буде под кровом до краја године. За сљедећу годину предвиђено је унутрашње опремање и усељавање младих брачних парова с породицама.