latinica  ћирилица
18/09/2023 |  14:11 | Аутор: Глас Српске

У Сарајеву ухапшени држављани Србије; Доводе се у везу са Вељом Невољом и Шарићем

У Сарајеву јуче су ухапшена двојица Срба по Интерполовој потјерници, а у питању су мушкарци који се доводе у везу са Вељом Невољом и Дарком Шарићем. Припадници су их ухапсили у згради Сарајево Товера.
Хапшења - Фото: СРНА
ХапшењаФото: СРНА

Осумњичени су изнајмили више станова у самом врху овог објекта.

Из извора блиских полицији сазнаје се да су ухапшени Душан Јовановић Гиба и Дарко Дуловић. Њих је ухапсио МУП КС, а уз помоћ ОБА, која их је лоцирала и разоткрила.

Јовановић је се доводи у везу са кланом Веље Невоље, познатијег као Вељка Беливука, али и Дарком Шарићем.

Бојан Хрватин, свједок у поступку који се води против клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, а којима се на терет стављају најтежа кривична дјела, током свједочења у марту ове године, изнио је низ детаља о убиству двојице шкаљараца на Крфу.

Алан Кожар и Дамир Хаџић, убијени су у јулу 2020. године на Крфу, а Хрватин тврди да је међу егзекуторима био и Душан Јовановић звани Гиба са Карабурме, чији је брат Вук рањен у сачекуши испред зграде у којој је живио.

Медији у Србији су објавили у новембру прошле године да је Душан Јовановић планирао и атентат и на Веселина Милића, начелника београдске полиције, а све су откриле Скај поруке.

Душан Јовановић, звани Гиба доводи се у везу са вођом "врачараца" Николом Вушовићем Џонијем и сарадником Дариом Ђорђевићем Декстером.

Доводи се у везу и са Дарком Шарићем. Ухапшен је и Дарко Дуловић, пише Аваз.

Апелациони суд у Београду је потврдио у јуну пресуду Вишег суда и ослободио Дарка Дуловића оптужби за помагање у тешком убиству Синише Милића Боскета, који је словио за блиског сарадника Луке Бојовића.

Ове особе осим Србије потражују још неке државе. Утврђује се шта су радили овдје и кога су планирали ликвидирати.