latinica  ћирилица
18/09/2023 |  14:50 ⇒ 14:51 | Аутор: РТРС

Додик: Мандић у изјави за поједине медије дословно слагао све

Просто је невјероватно како су сви душебрижници потрчали да повјерују Момчилу Мандићу, који је у изјави за поједине медије дословно слагао све, рекао је предсједник Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

- Да није трагично, било би комично, јер је све супротно од телевизијске изјаве и медијског спина. Мандић је сам под пуном материјалном и кривичном одговорношћу потписао. Чињенице су јасне и докумонтоване, Мандић је покушао да нападне с лицем, или тачније више њих, Окуку у Требињу, који није извлачио никакав пиштољ - написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Вербални сукоб, додаје Додик, имао је за циљ да докаже Мандићеву моћ у намјери да вршља по Републици Српској како он мисли да треба и да дијели правду према свима који нису по његовим мјерилима, овај пут то није прошло, као што неће ни у будућности.

- Апсурдно је доводити у исти контекс патриотизам Окуке и Мандића. Први је Републику Српску натопио крвљу као један од ратних команданата у Специјалној бригади полиције, а други је параноичан и пресуђени криминалац који глуми невинашце. Није ово Мандићу први сукоб с ратним командантима. Ваљда грижа савјести ратних профитера доводи до замјене теза у мјерилима вриједности - каже Додик.

Истиче да је Република Српска безбједна за све њене грађане и никакве структуре и сумњива лица неће моћи то да угрозе.