latinica  ћирилица
19/09/2023 |  10:40 ⇒ 18:33 | Аутор: РТРС

Инвест форум у Бањалуци - добри бенефити за Српску (ВИДЕО)

У Бањалуци је у току први Инвест форум "Искористи прилику – инвестирај у Српску" на коме учествује више од 300 привредника из 20 земаља Европе и свијета. Форум организују Влада Републике Српске и Инвестиционо-развојна банка.
Вишковић и Врховац на Инвест форуму - Фото: СРНА
Вишковић и Врховац на Инвест форумуФото: СРНА

Форум "Искористи прилику - инвестирај у Српску" је добра прилика да покажемо да је Српска сигурно мјесто за покретање бизниса и развој привредних пројеката, написао је предсједник Српске Милорад Додик на свом Икс налогу.

 Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да "Инвест форум" у Бањалуци, најбоље демантује оне који говоре да нема интересовања за улагања у Републику Српску, чији је адут најстимулативнија пореска политика.

Вишковић је истакао да је Република Српска конкурентна, не само у региону, већ и када је ријеч о земљама ЕУ.

Први Инвест форум у Бањалуци на којем је учешће потврдило више од 70 компација из 22 земље јесте круна активности које Инвестиционо-развојна банка двије године спроводи на промоцији Републике Српске у иностранству, изјавио је вршилац дужности директора ИРБ-а Дражен Врховац.

- Форумом је потврђено да смо урадили озбиљан и огроман посао и да велике компаније желе да улажу у Српску - рекао је новинарима Врховац на првом Инвест форуму "Искористи прилику – инвестирај у Српску".

Он је рекао да ће Форум бити прилика за успостављање веза са инвеститорима који су се опредијелили да улажу у Републику Српску.