latinica  ћирилица
19/09/2023 |  12:23 ⇒ 12:24 | Аутор: СРНА

Власеница: Почела ликовна колонија, учествују умјетници из Српске и Србије

Традиционална ликовна колонија "Бирач" почела је у Власеници и окупила 10 умјетника из Србије и Републике Српске, који ће сликати крајолик ове општине.
Власеница – изложба - Фото: СРНА
Власеница – изложбаФото: СРНА

Директор Ликовне колоније "Бирач" Цвијетин Милаковић рекао је да су умјетници стигли из Врбаса, Парага, Бачке Паланке, Петроварадина, Бачког Јарка, Нових Козараца, Зворника, Суботице.

- Очекујемо да наша природа и знаменитости буду пренесене на платно - изјавио је новинарима Милаковић и додао да је колонија организована поводом Дана и крсне славе општине Мале Госпојине.

Шеф Кабинета начелника општине Љиљана Савиновић истакла је да ову локалну заједницу радује што су у прилици да угосте умјетнике који долазе са великом инспирацијом и надахнућем.

Савиновићева је рекла да општина уважава сваки вид умјетничког стваралаштва, те да ће слике које настану током колоније бити изложене у просторијама власеничког Културног центра, након чега ће их поклањати гостима.

Вршилац дужности директора Културног центра Власеница Бојана Бошковић сматра да пејзажи овог краја инспиришу.

- Циљ је приказати све љепоте нашег мјеста и околине, афирмисати ликовну умјетност и да Власеница буде препозната као културна дестинација -  рекла је Бошковићева.

Колонија је отворена синоћ, а трајаће до сутра. Организатор је власенички Културни центар, а покровитељ општина.