latinica  ћирилица
20/09/2023 |  20:17 ⇒ 21:22 | Аутор: РТРС

Додик: Комшић у Њујорку изнио свој лични став (ВИДЕО)

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић у на сједници Генералне скупштине УН у Њујорку изнио је свој лични, а не став БиХ, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у Београду.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Данас је било иступа политичара из БиХ, Комшић је неовлаштено наступио пред Генералном скупштином УН-а. Све што је рекао, рекао је искључиво као свој лични став, то није став БиХ - додаје Додик.

Додик каже да то ствара "накарадну ситуацију у којој Срби у Републици Српској наводно треба да буду у земљи у којој не могу да буду, јер нема ниједног елемента за постојање и функционисање".

- А у таквој земљи вјерује се ако ми кажемо да припадамо српском народу да смо загледани и да волимо Србију, да се то коси са здравим разумом, логиком, па и политиком - каже Додик.

Додик каже да је БиХ склепана и да је експеримемт либералног свијета.

- Већ 30 година покушава се наћи неки реалан основ за функционисање БиХ и увијек изнова упрскају ти политичари из Сарајева - наглашава Додик.

Каже да приче о грађанском уређењу тражи да се укину нације, да нестану идентитети и да нестане било какав однос према историји, садашњости и будућности.

Када је ријеч о манифестацији "Дани Српске у Србији", Додик додаје да односи Српске и Србије напредују, те да су јасни у сваком могућем смислу.