latinica  ћирилица
21/09/2023 |  07:29 ⇒ 12:21 | Аутор: РТРС

ПД ПС БиХ о Приједлогу закона о спољним пословима; Након тога хитна сједница

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ одржаће данас сједницу у Сарајеву на којој би, између осталог, требало да у првом читању буде размотрен Приједлог закона о спољним пословима БиХ чији је предлагач Савјет министара.
Представнички дом ПС БиХ - Фото: СРНА
Представнички дом ПС БиХФото: СРНА

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Небојша Радмановић рекао је да је једна од битних примједби што о Приједлогу закона о спољним пословима нема мишљења Предсједништва БиХ као институције задужене за спољну политику.

Након редовне сједнице, требало би да буде одржана и хитна сједница Представничког дома, чија би једина тачка дневног реда била "Учестали напади на повратнике на подручју ентитета Република Српска".

Посланик СНСД-а у овом дому Милорад Којић рекао је да посланици из Републике Српске неће дозволити усвајање закључка којим се предлаже формирање било каквог координационог тијела на нивоу БиХ за рад полиције.

- Дневни ред, у којем би се Парламент требало да бави проблемима повратника у Републику Српску, тендециозан је, а постоје подаци да су Срби повратнци у Федерацију више угрожени од Бошњака и Хрвата повратника у Српску - рекао је Којић.

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић рекао је да има информације да су поједини напади на Бошњаке у Републици Српској инсценирани и да је много више напада на Србе у Федерацији БиХ.